Heerlijke Stifado, gemaakt van riblappen van Blije Buiten Beesten

Het leuke is dat een aantal van mijn klanten druk bezig is met het maken van heerlijke recepten van mijn vlees. Het is erg leuk om dan foto’s gestuurd te krijgen met al deze lekkere creaties. Dit recept is een aanrader in de winter. Lekker een poosje het vlees laten sudderen terwijl je warm bij de kachel zit. Dit recept is van Kokkie Anoukie. Ze heeft er een mooi filmpje van gemaakt die ik heb bijgevoegd.

 

Ingrediënten:

-5 eetlepels olijflolie

-1 kg riblappen van Blije Buiten Beesten, in blokken gesneden

-3 teentjes knoflook, gehakt

-1 theelepel gemalen komijn

-5 cm kaneelstokje

-1,75 dl rode wijn

-2 eetlepels rodewijnazijn

-kleine takjes verse rozemarijn

-2 verkruimelde laurierblaadjes

-2 eetlepels tomatenpuree verdund met 1 liter heet water

-675 gram kleine uitjes, gepeld, heel gelaten

-1 eetlepel rietsuiker

-zout en versgemalen zwarte peper

 

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de blokjes vlees tot ze rondom licht goudbruin zijn.
  2. Roer de knoflook, komijn en het kaneelstokje toe. Bak geheel enkele seconden. Schenk dan de wijn en azijn erbij. Laat dit 3-4 minuten koken.
  3. Voeg de rozemarijn, laurier en tomatenpuree toe. Roeren en dan zout en peper toevoegen. Vervolgens alles 1,5 uur laten sudderen of tot het vlees zacht is.
  4. Leg de uitjes op het gerecht en verdeel ze gelijkmatig over het vlees door met de pan te schudden, niet erdoorheen roeren. Strooi de rietsuiker over de uitjes en laat het gerecht 30 minuten zachtjes sudderen, tot de uitjes zacht zijn maar nog niet uit elkaar vallen. Schenk er indien nodig heet water bij. Haal dan kaneel en rozemarijn eruit en het gerecht is klaar! Lekker met frietjes of aardappelpuree.

Koop de lekkerste riblappen van Blije Buiten Beesten: https://blijebuitenbeesten.nl/losse-producten/