Dank voor 2022!

Wat was het een leuk Blije Buiten Beesten jaar! Maar ook uitdagend met de keuzes die ik mocht maken. Begin van het jaar stonden er 8 dieren die al richting de leeftijd gingen dat ze geschikt waren voor de slacht. Mijn vader zei, misschien kun je ze beter verkopen aan een handelaar want hoe ga je al die 8 zelf verkopen? Eigenwijs als ik was, zei ik tegen mezelf dat wil ik helemaal niet. Ik wil mijn dieren niet verkopen aan een ander waarbij ik niet weet wat er mee gaat gebeuren en hoe het slachtproces gaat. Dus ik ging aan de slag. Maar niet alleen want ik ben heel blij met de hulp van Anouk. Zij is gestart met het regelmatig plaatsen van berichten op Facebook en Instagram. Elke week 3 berichten eruit was het streven. Ik dacht dan jeetje is dat niet wat veel, maar herhaling blijkt toch het geheim. Zelfs klanten die mij al een jaar volgden besloten toch om eens een keer te gaan bestellen. Het heeft ook klanten opgeleverd uit meer dan alleen Rucphen en omstreken. Zelfs in Alkmaar wisten ze mij te vinden. Ook in Zutphen zijn meerdere mensen enthousiast geworden. En soms is het een mijl op zeven maar wat geeft het dan toch een energie als je beseft dat daar mensen het vlees eten van Blije Buiten Beesten. Dat mensen specifiek dit vlees willen. 

Ik ben mij ook steeds meer bewust geworden dat echt goed rundvlees produceren veel verder gaat dan alleen het juiste voer geven. Wat is het effect van direct zonlicht op een dier? Daarnaast krijgen mijn dieren regelmatig een borstel door hun vacht. En wat denk je van even uit kunnen razen in de wei. Op al deze factoren is zeer weinig onderzoek gedaan maar ik ben er ondertussen wel achter dat dit wel degelijk effect heeft op het vlees wat uiteindelijk op je bord ligt. Het heeft mijn vlees een unieke smaak gegeven. Fijn om te lezen in al die mooie reviews dat daar meer mensen van overtuigd zijn. Het jaar afsluiten met 29 reviews is dan ook een mooi kado voor het kiezen van de onbekende weg. Ook heb ik afgelopen jaar naast mijn vaste klanten meer dan 80 nieuwe mensen ontmoet die allemaal mijn vlees hebben geproefd. Wat geeft het een energie om te merken dat mijn visie gedeeld wordt. Dat je er dan eind van het jaar achter komt dat je door je voorraad heen bent en dat al het vlees van die 8 dieren verkocht is dan ben ik blij dat er steeds meer mensen kiezen voor goed geproduceerd rundvlees. 

Wat had ik graag nog meer vlees verkocht maar ik ben dankbaar dat het zo snel gegaan is. En ik kan niet morgen een nieuw dier toveren wat overmorgen al klaar is voor de slacht. Ik koop kalfjes op een leeftijd van 3 maanden, dan duurt het toch bijna weer 2 jaar voordat ze vertrekken. In dit geval ben je dan niet alleen met je dieren bezig maar moet je ook ineens gaan plannen. 

Iedereen die er bij was, bedankt voor het mooie jaar en het vertrouwen! En uiteraard ga ik verder met mijn missie om nog meer dieren een goed leven te geven! Over de schrijver
Reactie plaatsen
Dank voor 2022!

Wat was het een leuk Blije Buiten Beesten jaar! Maar ook uitdagend met de keuzes die ik mocht maken. Begin van het jaar stonden er 8 dieren die al richting de leeftijd gingen dat ze geschikt waren voor de slacht. Mijn vader zei, misschien kun je ze beter verkopen aan een handelaar want hoe ga je al die 8 zelf verkopen? Eigenwijs als ik was, zei ik tegen mezelf dat wil ik helemaal niet. Ik wil mijn dieren niet verkopen aan een ander waarbij ik niet weet wat er mee gaat gebeuren en hoe het slachtproces gaat. Dus ik ging aan de slag. Maar niet alleen want ik ben heel blij met de hulp van Anouk. Zij is gestart met het regelmatig plaatsen van berichten op Facebook en Instagram. Elke week 3 berichten eruit was het streven. Ik dacht dan jeetje is dat niet wat veel, maar herhaling blijkt toch het geheim. Zelfs klanten die mij al een jaar volgden besloten toch om eens een keer te gaan bestellen. Het heeft ook klanten opgeleverd uit meer dan alleen Rucphen en omstreken. Zelfs in Alkmaar wisten ze mij te vinden. Ook in Zutphen zijn meerdere mensen enthousiast geworden. En soms is het een mijl op zeven maar wat geeft het dan toch een energie als je beseft dat daar mensen het vlees eten van Blije Buiten Beesten. Dat mensen specifiek dit vlees willen. 

Ik ben mij ook steeds meer bewust geworden dat echt goed rundvlees produceren veel verder gaat dan alleen het juiste voer geven. Wat is het effect van direct zonlicht op een dier? Daarnaast krijgen mijn dieren regelmatig een borstel door hun vacht. En wat denk je van even uit kunnen razen in de wei. Op al deze factoren is zeer weinig onderzoek gedaan maar ik ben er ondertussen wel achter dat dit wel degelijk effect heeft op het vlees wat uiteindelijk op je bord ligt. Het heeft mijn vlees een unieke smaak gegeven. Fijn om te lezen in al die mooie reviews dat daar meer mensen van overtuigd zijn. Het jaar afsluiten met 29 reviews is dan ook een mooi kado voor het kiezen van de onbekende weg. Ook heb ik afgelopen jaar naast mijn vaste klanten meer dan 80 nieuwe mensen ontmoet die allemaal mijn vlees hebben geproefd. Wat geeft het een energie om te merken dat mijn visie gedeeld wordt. Dat je er dan eind van het jaar achter komt dat je door je voorraad heen bent en dat al het vlees van die 8 dieren verkocht is dan ben ik blij dat er steeds meer mensen kiezen voor goed geproduceerd rundvlees. 

Wat had ik graag nog meer vlees verkocht maar ik ben dankbaar dat het zo snel gegaan is. En ik kan niet morgen een nieuw dier toveren wat overmorgen al klaar is voor de slacht. Ik koop kalfjes op een leeftijd van 3 maanden, dan duurt het toch bijna weer 2 jaar voordat ze vertrekken. In dit geval ben je dan niet alleen met je dieren bezig maar moet je ook ineens gaan plannen. 

Iedereen die er bij was, bedankt voor het mooie jaar en het vertrouwen! En uiteraard ga ik verder met mijn missie om nog meer dieren een goed leven te geven! Over de schrijver
Reactie plaatsen