Hoe wordt jouw biefstukje geproduceerd?
20 januari 2022 

Hoe wordt jouw biefstukje geproduceerd?

Doordat ik zo intensief met mijn dieren om ga ben ik veel bewuster geworden van het feit dat zij uiteindelijk ons voedsel zijn. Dagelijks geef ik ze eten en een aai. En dan besef ik dat ze ook weer weg zullen gaan. Dat dit is wat ik uiteindelijk eet. Juist op zo’n moment ben ik zelfs bevoorrecht dat ik zo dicht bij mijn voedsel sta. Want ik kan met mijn eigen ogen zien wat voor leven het dier heeft. Wat voor voedsel het krijgt, hoe het dier behandeld wordt. Of er momenten van stress zijn, van onrust, van angst of juist van ontspanning. En doordat het ineens zo dichtbij mij staat zie ik ook in dat elke verandering invloed zal hebben op het vlees van een dier. 

Ook in de grootschalige vlees industrie komt er oog voor het verminderen van stress want het heeft hoe dan ook effect op vlees. En heeft alleen stress een effect of ook bijvoorbeeld het inademen van frisse lucht? Of het feit dat ik mijn dieren aai? Wellicht zijn ze daardoor rustiger naar mensen wat uiteindelijk ook een rustiger dier geeft zodra die in de trailer moet naar het slachthuis. Wat is het effect van zonlicht voor dieren? Wat doet dit uiteindelijk met de ontwikkeling van vlees? En als je als dier regelmatig je energie kwijt kunt wat doet dat dan? Kortom zoveel dingen die we allemaal nog niet weten.  

En hoe kan dat? Want het gaat toch uiteindelijk om hetgeen we eten… 

Wordt de link nog gelegd tussen het verpakte biefstukje in de winkel met een levend dier? Ik denk persoonlijk dat het haast niet in te beelden is als het zo ver van je bed is, wat ik heel goed begrijp. Want ik word mij ook pas zo bewust nu ik letterlijk mijn dier uit de achtertuin zelf naar de slager breng. En ik weet ook dat ik die straks op eet.

Maar hoeveel mensen weten dit ook? Want zoveel mensen staan er zo ver van af. Die zien nooit in levende lijve het dier wat ze uiteindelijk eten.

Begrijpelijk dus dat mensen meer naar transparant geproduceerd vlees op zoek gaan. Dat is ook een van de redenen dat klanten bij mij terecht komen. Ze willen graag met eigen ogen zien dat het diervriendelijk geproduceerd is. Ben jij ook toe aan meer transparantie met betrekking tot het vlees dat je eet? Kom snel een kijkje nemen bij onze Blije Buiten Beesten! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Hoe wordt jouw biefstukje geproduceerd?
20 januari 2022 

Hoe wordt jouw biefstukje geproduceerd?

Doordat ik zo intensief met mijn dieren om ga ben ik veel bewuster geworden van het feit dat zij uiteindelijk ons voedsel zijn. Dagelijks geef ik ze eten en een aai. En dan besef ik dat ze ook weer weg zullen gaan. Dat dit is wat ik uiteindelijk eet. Juist op zo’n moment ben ik zelfs bevoorrecht dat ik zo dicht bij mijn voedsel sta. Want ik kan met mijn eigen ogen zien wat voor leven het dier heeft. Wat voor voedsel het krijgt, hoe het dier behandeld wordt. Of er momenten van stress zijn, van onrust, van angst of juist van ontspanning. En doordat het ineens zo dichtbij mij staat zie ik ook in dat elke verandering invloed zal hebben op het vlees van een dier. 

Ook in de grootschalige vlees industrie komt er oog voor het verminderen van stress want het heeft hoe dan ook effect op vlees. En heeft alleen stress een effect of ook bijvoorbeeld het inademen van frisse lucht? Of het feit dat ik mijn dieren aai? Wellicht zijn ze daardoor rustiger naar mensen wat uiteindelijk ook een rustiger dier geeft zodra die in de trailer moet naar het slachthuis. Wat is het effect van zonlicht voor dieren? Wat doet dit uiteindelijk met de ontwikkeling van vlees? En als je als dier regelmatig je energie kwijt kunt wat doet dat dan? Kortom zoveel dingen die we allemaal nog niet weten.  

En hoe kan dat? Want het gaat toch uiteindelijk om hetgeen we eten… 

Wordt de link nog gelegd tussen het verpakte biefstukje in de winkel met een levend dier? Ik denk persoonlijk dat het haast niet in te beelden is als het zo ver van je bed is, wat ik heel goed begrijp. Want ik word mij ook pas zo bewust nu ik letterlijk mijn dier uit de achtertuin zelf naar de slager breng. En ik weet ook dat ik die straks op eet.

Maar hoeveel mensen weten dit ook? Want zoveel mensen staan er zo ver van af. Die zien nooit in levende lijve het dier wat ze uiteindelijk eten.

Begrijpelijk dus dat mensen meer naar transparant geproduceerd vlees op zoek gaan. Dat is ook een van de redenen dat klanten bij mij terecht komen. Ze willen graag met eigen ogen zien dat het diervriendelijk geproduceerd is. Ben jij ook toe aan meer transparantie met betrekking tot het vlees dat je eet? Kom snel een kijkje nemen bij onze Blije Buiten Beesten! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen