De lekkerste saucijsjes van Blije Buiten Beesten uit de oven
26 november 2020 

De lekkerste saucijsjes van Blije Buiten Beesten uit de oven

Als ik saucijsjes klaar maak is dat meestal een beetje bakken in pan. Ik dacht laat ik eens wat anders proberen toen ik dit recept tegen kwam van Jamie Oliver. Het pakte ook nog eens heel lekker uit. Dus vandaar dat ik deze met jullie wil delen. Ik heb er ook tagliatelle en bladspinazie bij gemaakt.

 

Wat heb je nodig? Voor 4 personen

-2 tenen knoflook

-olijfolie

-basilicumsteeltjes

-verse rode peper

-2 blikken gepelde tomaten

-boter (50 gram)

-stuk Parmezaanse kaas om te raspen

-4 saucijsjes van Blije Buiten Beesten

-tagliatelle (400 gram)

-verse bladspinazie (600 gram)

 

Hoe maak je het?

Je begint met het maken van de tomatensaus waar later de saucijsjes in worden gegaard.

Pel de knoflook en snij deze dan fijn of pers deze uit met een knoflookpers.

Doe een scheut olijfolie in de pan en bak hierin de knoflook. Voeg hieraan toe een paar gehakte basilicumsteeltjes en de verse peper. Deze snij je niet fijn maar je maakt 1 sneetje in de peper zodat die tijdens het bakken niet uit elkaar spat.

Voeg de blikken met gepelde tomaten toe. Prak de tomaten niet fijn maar laat ze heel. Hierdoor blijft de saus zoeter. Voeg wat zout en peper toe naar smaak. Laat het 30 min op zacht vuur staan. Haal dan het pepertje eruit.

Maak daarna de tomaten fijn met een lepel, en voeg eventueel nog peper en zout toe. Doe er daarna fijn gehakte verse basilicum doorheen en een klont boter en een handvol geraspte Parmezaanse kaas.

Dan doe je de tomatensaus in een ovenschaal. Hierin leg je de worstjes (die ontdooid zijn) in. Bak de worstjes in ongeveer 30 minuten gaar op 220 C˚.

10 minuten voordat de worstjes klaar zijn doe je de bladspinazie in een warme wok met olijfolie en beetje nootmuskaat. Doe er een bekertje slagroom bij van 200 gram en een handvol Parmezaanse kaas. De spinazie is klaar als deze geslonken is en de saus kookt.

Serveer dan de worstjes en spinazie met tagliatelle.

 

Eet smakelijk!

 

Bestel nu de lekkerste saucijsjes van Blije Buiten Beesten: https://blijebuitenbeesten.nl/losse-producten/

 

logo

Over de schrijver
Reactie plaatsen

De lekkerste saucijsjes van Blije Buiten Beesten uit de oven
26 november 2020 

De lekkerste saucijsjes van Blije Buiten Beesten uit de oven

Als ik saucijsjes klaar maak is dat meestal een beetje bakken in pan. Ik dacht laat ik eens wat anders proberen toen ik dit recept tegen kwam van Jamie Oliver. Het pakte ook nog eens heel lekker uit. Dus vandaar dat ik deze met jullie wil delen. Ik heb er ook tagliatelle en bladspinazie bij gemaakt.

 

Wat heb je nodig? Voor 4 personen

-2 tenen knoflook

-olijfolie

-basilicumsteeltjes

-verse rode peper

-2 blikken gepelde tomaten

-boter (50 gram)

-stuk Parmezaanse kaas om te raspen

-4 saucijsjes van Blije Buiten Beesten

-tagliatelle (400 gram)

-verse bladspinazie (600 gram)

 

Hoe maak je het?

Je begint met het maken van de tomatensaus waar later de saucijsjes in worden gegaard.

Pel de knoflook en snij deze dan fijn of pers deze uit met een knoflookpers.

Doe een scheut olijfolie in de pan en bak hierin de knoflook. Voeg hieraan toe een paar gehakte basilicumsteeltjes en de verse peper. Deze snij je niet fijn maar je maakt 1 sneetje in de peper zodat die tijdens het bakken niet uit elkaar spat.

Voeg de blikken met gepelde tomaten toe. Prak de tomaten niet fijn maar laat ze heel. Hierdoor blijft de saus zoeter. Voeg wat zout en peper toe naar smaak. Laat het 30 min op zacht vuur staan. Haal dan het pepertje eruit.

Maak daarna de tomaten fijn met een lepel, en voeg eventueel nog peper en zout toe. Doe er daarna fijn gehakte verse basilicum doorheen en een klont boter en een handvol geraspte Parmezaanse kaas.

Dan doe je de tomatensaus in een ovenschaal. Hierin leg je de worstjes (die ontdooid zijn) in. Bak de worstjes in ongeveer 30 minuten gaar op 220 C˚.

10 minuten voordat de worstjes klaar zijn doe je de bladspinazie in een warme wok met olijfolie en beetje nootmuskaat. Doe er een bekertje slagroom bij van 200 gram en een handvol Parmezaanse kaas. De spinazie is klaar als deze geslonken is en de saus kookt.

Serveer dan de worstjes en spinazie met tagliatelle.

 

Eet smakelijk!

 

Bestel nu de lekkerste saucijsjes van Blije Buiten Beesten: https://blijebuitenbeesten.nl/losse-producten/

 

logo

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down