Wie kent het niet? Een lekker frietje met stoofvlees. Mijn tante is dol op dit recept en daarom was ik erg blij dat ze het met mij wilde delen. Het vlees wat ze heeft gebruikt is hachee. Dit zijn in blokken gesneden stukjes vlees om lang te braden. Dit is verpakt door ons in porties van 400 gram. Zoals je op beide foto’s ziet zit er nog wat vet aan het vlees. Dit is er bewust aan gelaten zodat het tijdens het braden heerlijk mals word en de smaak nog beter word.
Ingrediënten:
-2 uien
-1 teen knoflook
-bloem
-800 gram hachee
-30 gram boter
-1 flesje trappisten dubbel bier
-1 laurierblaadje
-2 takjes tijm
-1 runderbouillonblokje
-3 kruidnagels
-halve theelepel nootmuskaat
- Bestrooi het vlees met bloem. Doe de boter in de pan en bak het vlees rondom aan.
- Voeg de knoflook en uien toe en bak een paar minuten.
- Vervolgens doe je de laurier, tijm, runderbouillonblokje, kruidnagels en nootmuskaat toe. Doe dan het flesje bier erbij.
- Laat het gerecht ongeveer 2,5 uur stoven in de oven op 160 graden. Je kunt het gerecht ook in een braadpan gaar stoven. Reken op ongeveer 2 uur. Zodra het vlees gemakkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt is het gaar. Lekker met dik gesneden frieten.
Ben jij ook fan van vlees wat je lekker lang mag braden, koop dan onze ”lang braden” pakketten https://blijebuitenbeesten.nl/vlees-pakketten/